Chris Vos aan de start bij de Dew Tour Breckenridge USA

chris DEW TOUR 9 dec

In het Amerikaanse Breckenridge Colorado USA stonden de allerbeste atleten vanuit de hele wereld aan de start tijdens de Banked Slalom races. Als snowboarder is het een enorme eer om hier speciaal voor uitgenodigd te worden. Het is te vergelijken met de X Games waar Chris ook al 2 keer aan mee mocht deelnemen. Ondanks de zwaarste handicap uit het veld (er geld geen classificatie bij commerciële races) kan Vos aardig uit de voeten tijdens de races.

Chris: Het is fantastisch dat ik uitgenodigd wordt bij de Dew Tour. Van de 100 riders hoor ik bij de laatste 15 en sta ik hier aan de start. Ik wist van te voren dat het voor mij moeilijk zou worden om op het podium te komen. Ik heb de zwaarste handicap uit het veld, ik gebruik dat nooit als een excuus, integendeel maar ik wilde gewoon het beste uit mijn zelf halen. Mijn doel was om bij de beste 10 te eindigen en ik ben ontzettend blij met mijn 9e plaats. De course was uitdagend en er was s'nachts ook nog 30 cm verse sneeuw gevallen. Het was daardoor lekker aan ploeteren zeg maar. Als er een classificatie gold tijdens de races was ik eerste geworden en ik heb een aantal riders achter mij gehouden die normaal sneller zijn als ik. Dit wetende ga ik met opgeheven hoofd terug naar Nederland.

chris startgate dew tour

Bij de mannen won Mike Shea, tweede Evan Strong en derde Mike Minor. Alle 3 uit USA. Bij de vrouwen won de Nederlandse Bibian Mentel en werd Lisa Bunschoten ook uit Nederland verdienstelijke tweede. Plaats 3 was voor Brenna Huckaby uit USA

De race was georganiseerd door Adaptive Action sports een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking gericht op de board sporten. Amy Purdy en Daniel Gale zijn de drijvende krachten achter deze organisatie en hebben samen met hoofd sponsor Toyota de Banked Slalom op de Dew Tour kalender gezet.

In januari vinden in Canada, Big White de Wereld-Kampioenschappen plaats en gaat Vos zijn titels op de Banked slalom en SBX Boardercross verdedigen.